Geschiedenis

Van aula naar kerkgebouw

Het begon allemaal met een groep Enschedese christenen die in Hengelo de Baptisten gemeente ‘God is Liefde’ bezochten, maar het verlangen hadden om in Enschede samen te komen. Elke maand kwam deze groep in een huiskamer bij elkaar om dit aan de Heer voor te leggen. Het verlangen bleef, groeide zelfs, en kreeg in 1985 vorm als een wekelijkse Bijbelstudie in een schoolaula. Daar kwam al gauw een maandelijkse zondagavonddienst bij. Een paar maanden later kwam deze groep elke zondagochtend bij elkaar.

Na zo’n vijf jaar werd de aula te klein. Steeds meer mensen bezochten de samenkomsten en de gemeente groeide en groeide. Zo ontstond het idee om een kerkgebouw te bouwen waarin de diensten en Bijbelstudies voortaan plaats konden vinden. God zegende de gemeente met een geschikte locatie en de nodige middelen om een kerkgebouw aan de Hertmebrink te kunnen bouwen. Het grootste gedeelte hiervan is door de gemeenteleden zelf gedaan. Samen bouwen aan Gods gemeente, in de meest letterlijke zin.

In 1990 werd de eerste steen gelegd. In 1991 was het kerkgebouw aan de Hertmebrink klaar.

De gemeente is sindsdien blijven groeien en is altijd een mix van jong en oud gebleven. Door Gods rijke zegen is er in 2017 een aanbouw gerealiseerd, waardoor er nog meer ruimte is voor de verschillende activiteiten in De Schuilplaats.